sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viides viikko ohi!

Jep, se on nyt sitten virallisesti menty yli puolen välin reissua. :)

Perjantaina 25.4 mä menin ensimmäisen kerran Lidliin vartioimaan, ja on kyllä pakko sanoa että mua ei ole tehty myymälävartioimis hommiin. Siellä oli ihan mukavia ihmisiä, mutta se oli erittäin yksitoikkoista ja tylsää. Siellä kun ei ole hirveästi tarvetta kävellä, niin siellä sitten seistään suurin osa ajasta siinä kassojen lähellä. Se oli kyllä uskomatonta myös katsoa miten monta paloriskiä siellä yhdessä Lidlissä oli. Kuten esim. siellä oli Fire Exit merkitty ovi, joka johti semmoiseen pieneen varasto huoneeseen josta ei ollut mitään muuta ulospääsyä. Millä logiikalla sieltä sitten pääsee pois jos syttyy tulipalo...?

Lauantaina 26.4 meillä oli ihana päivä kun saatiin oikeen kunnon suomalaista ruokaa kun Jenna kokkasi meille lihapullia ja perunamuusia ruskealla kastikkeella. Oli kyllä tosi hyvää ja ruoan jälkeen piti vähän levätäkkin kun oli ahtanut ittensä niin täyteen. Tämän jälkeen me mentiin keilaamaan ja oli ihan mahtava kokemus. Meillä oli tosi hauskaa ja pelleiltiin muutenkin koko ajan. Ja vaikka en itse voittanut yhtäkään peliä :D jäi siitä silti todella mukava tunne. :)

Sunnuntaina 27.4 me mentiin sitten rannalle löhöilemään ja ottamaan aurinkoa, mutta ei oikein muuta sitten tehtykkään sinä päivänä.

Maanantaina 28.4 meillä oli Jennan kanssa mahdollisuus mennä työpaikallamme järjestettyyn vartijoiden kurssille. Eli maanantaina oltiin tulityö ja työturvallisuuskurssilla. Se oli kyllä välillä aika puuduttavaa istua siellä kun opettaja puhui melkein koko ajan maltaksi vaikka hän tiesi että siellä oli muistakin maista useampia ihmisiä, ja että he eivät osanneet maltaa. Siksi melkein puolet kurssien jutuista menivät ohi. Mutta oli siellä kuitenkin ihan mielenkiintoista nähdä miten täällä opetetaan niitä. Kaikki kurssit mitä me kävimme olivat erittäin erilaisia verrattuna siihen mitä meillä on Suomessa, koska vaikka ne asiat olivat periaatteessa samoja, meillä Suomessa ne kurssit ovat kuitenkin paljon laajempia.

Tiistaina 29.4 meillä oli sitten ehkä enemmän lainsäädännön puolta näistä turvallisuuslaista, mutta taas koska opettaja puhui suurimmaksi osaksi Maltaa, oli erittäin vaikea pysyä mukana ja ymmärtää asioita. Sitten kun päivä oli päättymässä, opettaja jakoi sen luokan ryhmiin ja pyysi meitä tekemään semmoisen riskianalyysi tehtävän.

Keskiviikkona 30.4 minä menin sitten erääseen toiseen lidliin ja pysyin siellä pari tuntia, kun piti sitten mennä toimistolle paikkaamaan erästä toista työntekijää joka lähti töistä.

Torstaina olikin sitten yleinen vapaa päivä kun vappu, ja mentiin koko porukan kanssa kiertämään Vallettaan museoita ja muita kun melkein kaikki oli ilmaista. Käytiin kolmessa museossa, arkeologisessa, palatsissa ja sitten taidemuseossa. Oli todella hienoja ne kaikki asiat mitä me nähtiin, ja voin ehkä seuraavaan blogiin laittaa niistä muutamista paikoista vähän kuvia. Vietettiin melkein koko päivä siellä museoissa, ja sitten kun tultiin kotiin, lähdettiin melkein heti toiseen Stage Maltan omistamaan Mosta alueen taloon, kun meillä oli siellä grillauksia. Ongelmana oli vain se että se oli grillaus hetki ilman grillausta. Emme oikein osanneet saada sitä grilliä toimimaan, mutta kaikesta tästä huolimatta oli todella mukava päivä ja hauskaa pidettiin.

Perjantaina mentiin sitten toimistolle töihin ja tehtiin siellä muutamia paperitöitä kuten työvuorojen lisäämistä tietokantaan. Jäätiin sitten kotiin loppu illaksi, kun lauantaina oli tarkoitus lähteä sukeltamaan aikaisin aamusta. Eli katottiin sitten taas suomalaisten kesken elokuvaa kämpällä.

Launataina minä lähdinkin jo sitten aikaisin aamulla sukeltamaan mutta Jenna jäin kotiin, koska hänelle oli noussu aika ikävä kuume perjantai yön aikana. Eli menin sitten sinne sukelluspaikkaan bussilla, ja siinä pysäkillä tapasin sitten erään suomalaisen joka asuu täällä maltalla ja jonka olimme jo noin viikko sitten nähneet Jennan kanssa. Hän oli joku jonka Jenna tunsi jo Suomessa, joten ei ollut kuitenkaan ihan täysin tuntematon henkilö. Eli mentiin sitten sinne sukelluspaikalle, ja sittenkin kun kaikki paperityöt oli tehty valmiiksi meidät pisettiin katsomaan semmoinen 20 minuttia pitkä opetusvideo. Sitten päästiinkin ja laittamaan kamoja päälle ja samalla kertailtiin mitä kaikkia käsimerkkejä siellä vedessä täytyy osata. Sitten marssittiin kohti merta ja vain hypättiin sinne. Se oli ihan uskomaton tunne olla siellä vedessä. Olimme kaikki ensikertalaisia joten emme menneet 6 metriä syvemmälle. Se oli aluksi vähän pelottavaa mutta sitten se olikin jo tosi hauskaa. Sitten kun kaikki oli turvallisesti vedellä ja olimme päässet pohjaan polvillemme, meille opetettiin muutamia kikkoja siellä vedessä. Kuten sen että miten otetaan regulaattori (eli se suu osa mistä hengitetään) pois suusta ja miten saadaan se tyhdennettyä vedestä ja laitettua takaisin suuhun. Sitten meille myös opetettiin että miten voi tyhjentää maskin ilman että pitää nousta joka kerta pintaan tyhjentämään se. Tämän jälkeen saimmenkin sitten uiskennella ja tutkia vapaasti tietenkin ohjaajan valvoval katseen alla. Oli kyllä mahtava kokemus itsessään mutta en välttämättä menisi uudestaan, kun ei ollut ihan mun juttu.

Sunnuntaina oltiin kotona kun vietettiin semmonen perhe päivä ja talon miehet kokkasivat meille aterian kun meille tuli uusi asukki tänne taloon. Ranskalainen tyttö nimeltä Andrea. Ja siinä oikeastaan olikin sitten tämä viikko ja puolikas. Elikkäs terkkuja täältä Maltalta ja hyviä öitä! :) ♥
~Ansku♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti