keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Paljon kuulumisia! :)

Noniin, nyt on sitten vähän enemmän kuulumisia sitten :)
 Viime viikon sunnuntaina pysyin sitten kotona vähän pyykkäilemässä. Eli ei tapahtunut paljon itään :P

Sitten maanantaina mentiin taas töihin tekemään paperi töitä ja sinne oli tullut uusi opiskelija. Eli Hubertus Puolasta oli tullut sinne S8S firmaan tutustumaan erilaisiin turvallisuusaloihin.

Tiistaina tehtiin taas tämmöisiä kansioiden järjestelyjä ja tietokantaan lisäämisiä.

Keskiviikkona oli vähän jännempi päivä kun me saatiin uniformut. Ja sitten päästiin lähteen aiemmin kotiin, kun ei oikein ollut mitään töitä meille siellä.

Torstaina oli ensimmäinen päivä uniformut päällä, ja siitäkin oli paljon hyötyä kun istuttiin vaan toimistossa piirtelemässä viivoja kirjoihin :D.

Perjantai olikin sitten vapaa, kun oli pitkä perjantai. Se meni sitten kotona ollessa kun oli vähän huono keli lähtee mihinkään, eli kotona siivoilemassa. :P

Lauantaina me mentiin käymään Maltan Golden Beachilla, otettiin vähän arskaa (tietenkin kolmen kilon aurinkorasva määrän kanssa ;D) ja käytiin kokeilemassa mimmonen se merivesi siellä on. Se oli mun mielestä vähän kylmä ainakin aluks, mutta sitten ku vähän aikaa seiso siinä rantavedessä, ni se rupeskin jo lämpimään. Ainoo syy miks mä en oikeen kunnolla menny sinne uimaan oli, koska se rantavesi oli TÄYNNÄ meduusoja. Siis niitä oli ainakin 20 siinä pelkästään mun näkökentässä. Ja mikä oli vielä uskomattomampaa oli se että, siinä rantavedessä käveli kaks semmosta paikallista 10-13 vuotiasta poikaa haavi ja muovipussit kädessä. Ja ne oikeesti kahlas sinne veteen, ja nosti niitä meduusoja käsillään sillai et se muovipussi suojas ihoa. Mutta silti mä vaan katoin vierestä sillai, et onks teillä joku toivomus tulla pistetyks? Mutta kai se on vaan niille sitten arkea :P

Sunnutaina oltiin taas kotona vähäsen pesemässä pyykkiä.

Maanantaina oli mulle mun ensimmäinen kenttätyöpäivä, ja voin kyllä sanoa että harvinaisen tylsää oli. Tottakai se oli sillä lailla mielenkiintosta, että näki minkälaisia eroja meidän maiden vartijoiden välillä on, ja oli aika paljonki niitä eroja. Eli mä olin siis semmosessa Point Shopping Mall:issa joka on semmonen 4 kerroksinen aika iso ostoskeskus. Ja koko päivä meni periaatteessa vaan sitä ostarii ympäri kävellessä. Muutaman kerran ihmiset tuli kysymään että missä on vessa, ja joku pikkupoika hukkas takkinsa, mut ei oikein muuta tapahtunut. Mun työpari oli semmonen aika vanhahko mies nimeltä Joseph, ja se oli kyllä tosi mukava. Mä kysyin siltä että tapahtuuko täällä yleensä mitään, ja Joseph vastas mulle että hirveen usein ei tapahdu mitään, ja jos tapahtuu niin vartijoilla ei ole paljoa mitään oikeuksia tehdä mitään. Ja sitten ehkä ainoat asiat mitä siellä tapahtuu on että pikkulapset vetelee potkulaudoilla siellä ostarin sisällä. Varkauksia ei ole kuulemma hänen mukaan tapahtunut hirveen paljoa. Se oli ihan mukava kokemus mutta ehkä hieman tylsä :P.

Tiistaina mä pysyinkin sitten kotiseinien sisällä, kun olin vähäsen kipeenä. Mutta onneksi oli sitten jo tänä aamuna parempi olo ja jakso lähteä töihin.

Tänään oli kyllä aika mielenkiintoinen ja vauhdikas päivä. Eli aamu lähti käyntiin sillä että mentiin Jennan kanssa toimistolle, ja siellä meiltä kysyttiin että haluatteko te osallistua tämmöiselle ensiapukurssille ilmaseksi? No tottakai me sinne sitten mentiin, ja oli kyllä tosi mielenkiintosta. Se oli mun mielestä tosi hyvä opettaan niitä asioita jo pelkästään sen takia että sillä oli paljon kokemusta. Ja sitten se myös kertoi monista tilanteista mitä sä et esim. vois kuvitella että olis ensiaputilanteita. Mutta sitten kun lähdettiin töistä, ni se oikee actioni tapahtu. Me oltiin meidän ensimmäisessä ja toivottavasti viimeisessä kolarissa täällä Maltalla. Eli oltiin menossa kotiin päin bussilla, ja sitten se bussi oli kääntymässä vasemmalle yhdessä erittäin ahtaassa mutkassa. Ja mikä teki siitä vielä ahtaamman oli se, että joku idiootti oli mennyt ja pysäköinyt ittensä siihen melkein keskelle risteyttä. Parasta oli sitten se että se kaveri oli puhelimessa, eikä kuullut sitä kun bussikuski rupesi tööttäilemään torvea sille. Ja sitten tietenkin kävi niin, että auton etupuskuri raapi pahasti bussin kylkeä. Ja siinä sitten venailtiin että poliisi tulee paikalle ja saadaan tilanne selviämään. Me sitten jäätiin Jennan kanssa vapaaehtosesti todistajiksi koska oltiin myös kiinnostuneita että miten ne toimii täällä Maltalla. Ja kappas kummaa, sinne ei tullut kuin yksi poliisi, joka piirsi asfaltiin viivoja, ja lähti menemään. Sitten venattiin puoli tuntia että paikalle saapuu joku Maltan Onnettomuustutkintaryhmä tai joku semmoinen. Saatiin sitten vihdoinkin sanottua ne lausunnot niille tutkijoille. Sitten sen bussikuskin piti lähteä viemään bussi varikolle, joten me saatiin kyyti niiltä onnettomuustutkintatyypeiltä kotiin asti. Kotimatkalla kysyttiin sitten niiltä tyypeiltä että kuinka paljon täällä tapahtuu vuosittain kolareita, ja ilmeisesti täällä tapahtuu päivittäin useita kolareita. Johtuen siitä että ihmiset eivät noudata ollenkaan liikennesääntöjä ja kadut on muutenkin niin ahtaita ja ihmiset ajaa niin nopeesti. Sitten kun päästiin kotiin mä kokkasin Jennalle ja mulle vähän ruokaa. :) Tän jälkeen skypettelin vanhempien kanssa ja kohta menossa nukkumaan. Elikkäs öitä ja terkkuja täältä Maltalta! :) ♥
~Ansku♥

1 kommentti:

  1. Hei Anniina! Onneksi kolarissa ei käynyt hullummin ja hienoa, että hyödynsitte myös sen oppimiseen. Mielenkiintoiselta kuulostaa :)

    Ilona

    VastaaPoista